Undgå udtørret hud i ansigtet under sommerens fester

3 kvinder i festkjoler
Undgå udtørret hud i ansigtet under sommerens fester
Henrik Andersen
-
17/02/2023
-

At se godt ud til sommerfesterne handler ikke kun om den perfekte festkjole. Det handler også om at have det godt i sig selv og være tilpas i sin krop. Det kan være svært, når der er noget der driller.

Tør hud kan ikke kun være en kosmetisk ulempe, men det kan også være ubehageligt og føles som om huden strammer eller måske endda klø lidt. Og det er irriterende at døje med, især når man er til fest.

Man kan gøre rigtig meget selv for både at forebygge og for at undgå tør hud i ansigtet til sommerfesterne. Læs videre for at få en masse gode råd til begge dele.

Gode råd til forebyggelse

Træd til før skaden er sket! Det er nemmere end du tror, faktisk. Følg disse råd, og du er godt på vej:

Drik vand

Vand fugter indefra. Sørg for at være velhydreret. Det gælder altid, men særligt om sommeren, når det er varmt, kan vi svede ekstra og derfor have mere brug for fugten.

Er du i tvivl om du har drukket nok vand, kan du blidt nive dig selv lidt ved knoerne – hvis huden hurtigt og nemt sætter sig på plads igen, så er du fint hydreret. Men husk ikke al væske fugter indefra. Kaffe, alkohol og sukkerholdige drikke tærer fugten. Vej altid op med vand.

Fugt

Fugt din hud godt igennem. Brug mild ansigtscreme morgen og aften, og brug evt. en mist i løbet af dagen.

Brug solcreme

Solens stråler skader din hud. Sørg for at være godt beskyttet med en god solcreme til ansigtet og faktisk også til læberne.

Minimer brug af sæbe

Mange renser ansigtet mindst en gang dagligt. Men undgå at bruge en stærk sæbe til dette. Det suger fugten ud af din hud. Brug en rens, der fugter godt.

Gode råd til bekæmpelse

Er skaden sket, så er håbet ikke ude endnu. Fortsæt med rådene ovenfor, men tilføj også gerne:

Olie

En god olie til ansigtet kan være alt fra fx mandelolie, kokosolie eller et lækkert ansigtsolie produkt. Prøv dig frem og se, hvad der virker bedst for dig.

Fugtmasker

Ekstra fugt kan nemt og hurtigt tilføjes med en god ansigtsmaske. Dem kan du fx bruge om natten, hvor ingredienserne har god tid til at suge ind i huden uden at kæmpe mod andre ingredienser fra fx rens, make-up eller solcreme.

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!